12 voltos LED, a szűk helyek fényforrása

Annyira szűk a műhely, hogy egyszerűen nem fér bele egy átlagos világító készülék és még a GU10 LED égők is nagynak bizonyultak? Kétségbeesésre semmi ok, hiszen erre lettek kialakítva a 12 voltos LED izzók, amelyek parányi, 46mm-es méretükkel egyszerűen elvesznek a térben, nem szűkítve azt. Valamint a hagyományos halogén égőknél jól megszokott, kellemetlen hő túltermelődésről és az emiatt fellépő izzadásról is megfeledkezhet, hiszen a hőálló kerámia foglalattal ellátott 12 voltos LED égő esetében elhanyagolható a melegedési szint.

Újabb előny a kétvillás foglalat, amelynek köszönhetően egy kötelező külső trafó beiktatásával simán bedugható és máris árasztja az erőteljes, fokuszált fényt. Azonban nemcsak a műhelyekben válhat nélkülözhetetlenné, hanem kiállításokon, vagy bárhol a házban, ahol a helyiség légkörében romboló jelleggel bírna egy lámpa, vagy ahol egy adott tárgy megvilágítására lenne szükség. A 12 voltos LED izzó láthatatlan és hőmentes irányított fényforrást biztosít, többféle színhőmérséklettel.

Remek megoldásnak bizonyul a 12 voltos LED, viszont ha egy kicsivel is nagyobb hellyel rendelkezünk, érdemes elgondolkodni a mennyezeti LED lámpák alkalmazásán. A nagyobb kapacitás és a homogén fényelosztás, amely felülről érkezik, számottevő előnyt jelent barkácsolás közben, hiszen nem kell attól félni, hogy a kényelmes testtartás megtalálásával kitakarja a csatlakozóba beillesztett égőt, árnyékot tartva önmagának. Egy másik számottevő előny ugyancsak az elhelyezkedésből adódik, hiszen az esély, hogy munkálkodás közben nekiütközve eltörje a kis lámpát igen nagy, nem úgy a mennyezeti LED lámpák esetében.

A láthatatlanság ugyancsak garantált egy kis álmennyezet takarásában, de anélkül sincs semmiféle esztétikaromboló hatása, hála a 4 cm magas burkolatnak, amely remek rejtekhelyéül szolgál a tápegységnek. A magas élettartam és a cég által vállalt garancia pedig garantálja a kockázatmentes használatot. Bármilyen gyártási meghibásodás esetén, három éven belül kicserélik újra.