illóolaj

Az illóolaj hatása a szervezetre

A növények és gyümölcsök kivonatait évszázadok óta használják az orvostudományban és a kozmetológiában. Elképesztő gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeket az emberek egyetlen kozmetikai termékben sem tudtak reprodukálni. Az összes illóolaj sajátossága, hogy harmóniát ad a léleknek és a testnek, segítenek ellazulni és helyreállítani az energiaszintet. Ezen kívül az olajok vitaminok, ásványi anyagok, antibiotikumok és feromonok gazdag forrásai, amelyek mindegyike természetes eredetű.

Az illóolaj abban különbözik a növényi olajoktól, hogy teljesen feloldódik a zsírokban és az alkoholban, gyorsan elpárolog és nem hagy nyomot a papíron. A tudósok többször is megerősítették az ilyen kivonatok erőteljes hatását az emberi szervezetre. Helyes és mértékletes használat esetén pedig csak pozitív eredményeket hoznak. Összesen több mint 3000 olyan növény létezik a világon, amelyekből illóolajat lehet beszerezni. A gyakorlatban azonban csak 300-at használnak, amelyek mindegyike hasznos tulajdonságokkal rendelkeznek.

Már az őseink is használtak csipkebogyómag olajat

A csipkerózsa bogyó elsősorban a magas C-vitamin tartalmáról ismert, ezért aktívan használják a nagyon egészséges teák főzésére. De a tápanyagtartalmában egyedülálló gyümölcs az egyik legjobb növényi kivonat, a csipkebogyómag olaj forrása is. A benne rejlő lehetőségek azonban nem korlátozódnak kizárólag a táplálkozás terén mutatott előnyeire, mert ez az illóolaj a legaktívabb regeneráló szerek közé tartozik. A csipkebogyómag olajat szokatlan kivonási technológiáknak köszönhetően a szárított bogyókból nyernek ki, már időszámításunk előtt gyógyászati ​​és kozmetikai termékként ismerték.

Az összetételében az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak dominálnak, ezen kívül nyomelemek és béta-karotin kisebb keverékeit is tartalmazza. Annak ellenére, hogy meglehetősen folyékony állagú és könnyen eloszlik a bőrön, óvatos használatot igényel. A csipkebogyómag olajat tiszta formájában nem szabad pattanásra, zsírosodásra vagy kiütésekre hajlamos bőrre alkalmazni, mert növeli a negatív jelenségek előfordulását.