Csere helyett autólámpa felújítás

Az autók tervezésében is megfigyelhető az aktuális trendek követése, mivel a költséghatékony kivitelezését a korszerű designnal ötvözik A műanyagból készült fényszóró nagyon modern, azonban egy idő után elhomályosodik. Erre van kitalálva az autólámpa felújítás, amivel megspórolhatjuk az fényszórók cseréjét. Az autók mostani kialakítása és a természeti tényezők nyomot hagyhatnak a fényszóró burkolatnak anyagán, ezért 5-10 év elteltével már sokkal homályosabbak, így az előállított fény sajnálatos módon kevésbé hatol át rajta.

Ez nemcsak esztétikai szempontból zavaró, de balesetveszélyes is lehet, mivel az autó vezetője, lehet nem ismeri fel a veszélyt és az ilyen homályos lámpaburával közlekedő autót sem könnyű észrevenni. Láthatjuk, hogy egy idő után mennyire indokolt az autólámpa felújítás. Mivel a különböző gyártmányú autók eltérő fényerejű, elektronikájú fényszórókkal rendelkeznek, felvetődik a kérdés, hogy kivitelezhető minden autólámpa javítás? Mivel szinte mindegyiknek a külső burkolata polikarbonát, ezért az autólámpa felújításának nincs különösebb akadálya.

Akárkivel megeshet az a roppant kellemetlen eset, hogy felverődik egy kő vagy kavics a szélvédőre vagy egy nehezebb tárgy ráesik. Mindkettő okozhat sérülést rajta, viszont adott az autóüveg javítás Budapest területén, ahol szinte minden esetben orvosolni tudják a problémát. A vákuumtechnológián alapuló módszerrel tudják a kőfelverődésből származó sérülést javítani. Ha a javítás után a repedés továbbra is terjed, a későbbi szélvédő csere árából ez le lesz vonva. Az autóüveg javítás Budapest egész területén megvalósulhat, hiszen a szakember házhoz megy, így bárhol is van az autó, 30-60 perc alatt elkészül a javítás.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy a javított szélvédőt elfogadják a műszaki vizsgán? Szerencsére a megjavított kőfelverődés nem jelent problémát. A sérült autóüveg javítását nem tanácsos halogatni, mert bár orvosolható, az eredmény nem lesz tökéletes. Már egy autómosás is ronthatja az eredményt, ha az üveg nem volt szikszalaggal leragasztva.