Anglia szállás

Hétköznap érdemes Angliába utazni, a szállások is olcsóbbak

Hosszú hétvége külföldön? Néhány nap kikapcsolódás a családdal, partnerrel? Míg nyáron rendszerint a mediterrán tengerpartok örvendtek nagy népszerűségnek a turisták körében, addig az ősz beköszöntésével együtt a városlátogatások száma növekszik. Az időjárás már nem olyan meleg, és a hosszas séták, a történelmi nevezetességek felkeresése is kényelmesebb így. Sokakat a gyakori esőzés sem riaszt vissza az utazástól, s ennek bizony igencsak sok előnyét élvezhetjük akkor, ha Anglia mellett tesszük le a voksot.

A szigetországra legtöbben hajlamosak úgy gondolni, mind a külföldi munkavállalás célpontjára. Igaz ugyan, hogy nagyon sok hazai munkavállaló próbál szerencsét az Egyesült Királyságban, de a turisztikai célú utazások száma is jelentős. A repülőjegy árak kedvezőek, ráadásul a megfelelő időpontválasztással az egyébként magas szállásköltségeken is spórolhatunk. UK szállások kapcsán mindenképpen szót érdemelnek azok a luxus apartmanok, melyek páratlan kilátást és extra kényelmet nyújtanak a vendégeknek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha hétköznap utazunk, akkor akár hasonló prémium kategóriás szálláshoz is elérhető áron hozzájuthatunk.

Ha külföldi utazásról van szó, akkor legtöbben szeretjük megadni a módját, és a pénz nem számít alapon megengedjük magunknak az akár luxusszínvonalú szálláshelyeket is. Különösen igaz ez akkor, ha csak egy vagy két éjszakát szeretnénk valamelyik nagyvárosban tölteni. Érdemes előre tájékozódni, és foglalni, hiszen így korrektebb feltételekkel juthatunk szálláshoz, mint akkor, ha ad hoc jelleggel tennénk le a voksot az első szembejövő hotel mellett.

A klasszikus szállodákon és apartmanokon túl megszállhatunk akár egy vidéki kastélyszállóban is, mely már önmagában is páratlan élményt nyújt. A szakemberek azonban azt javasolják, hogy ha a vidéki Anglia képével szeretnénk megismerkedni, akkor érdemes több napra megszállni. Míg a legnagyobb londoni nevezetességeket sorra járhatjuk egy-két nap alatt, s akár egy hosszú hétvégébe így bele is fér az utazás, de Anglia ennél sokkal többet kínál a csendes pihenés megszállottjainak. A vidéki hangulat, a tájak és a londoni pezsgéstől merőben eltérő nevezetességek, programok korosztálytól függetlenül remek választásnak bizonyulnak.