lakastakarek

Lakástakarékok összehasonlítása: így egyszerűbb

Az elmúlt időszaban egyre népszerűbbek a lakástakarékpénztári lehetőségek, hiszen a lakástakarék szerződés mellett kedvezményes hitellehetőségeket is kínálnak a pénzügyi intézmények. Mivel a kereslet egyre nő, így a kalkulátorok is egyre látogatottabbak. A kalkulátorok segítségével pillanatok alatt át lehet nézni a jelenlegi kínálatot. Ezen az oldalon, egy helyen összehasonlíthatja mind a négy lakástakarékpénztárat: http://lakastakarekpenztarak.hu/lakastakarek-osszehasonlitas/.

Mit érdemes tudni a lakástakarékokról? A lakástakarékpénztár által kínált megtakarítások államilag támogatottak és lakással kapcsolatos kiadások fedezhetők belőle. Az állam évente 30%, azaz maximum 72 000 forint támogatást nyújt a megtakarításhoz. Ezzel jutalmazza az állam, hogy előre gondolkodunk a lakáscél tekintetében. A lakástakarék szerződések mellé lehetőség nyílik kedvezményes lakáshitelt is igénybe venni. A lakáskasszában összegyűlt megtakarítás, az állam által nyújtott támogatás és a betéti kamatok, valamint a felvehető hitel összege képezheti a lakáscélt. A lakástakarék segítségével összegyűjtött összeg sok mindenre fordítható, de lényeg, hogy a lakáscélhoz kötődjön. Kizárólag Magyarország határain belül elhelyezkedő ház, lakás vagy akár telek vásárlására használható fel. Emellett különféle felújítási munkálatokra is igénybe vehető, mint például a szobák festése, a helyiségek teljes felújítása, az ablakok vagy akár az ajtók cseréje. A már meglévő ház is bővíthető segítségével, így kialakítható egy új szoba, vagy végre lehet hajtani a fűtéskorszerűsítést, vagy bevezettetni olyan közművet, ami még nem található meg a lakásban, házban. Ebből az összegből igény szerint a tető cseréjét is el lehet végezni, vagy a napelemes fűtésrendszert kiépíteni.

A lakáskassza sokkal jobb megoldásnak tűnhet egy szimpla hitelnél. Fix kamattal és állami támogatás mellett lehet igénybe venni. Mivel egy családban több szerződést is lehet kötni, ezért az állami támogatás megtöbbszörözhető, így akár egy 4 fős család esetében évente 288 000 forint támogatást lehet maximum igénybe venni, attól függően, hogy havonta mekkora megtakarítással szeretnénk a szerződést megkötni. Amennyiben a szerződött összeget nem tudjuk havonta határidőre befizetni, úgy sincsen nagy baj, hiszen a lakást nem tudjuk elveszíteni, csak az állami támogatást. Jelzáloghitelek esetében ilyenkor a teljes házat el lehet veszíteni.