érszűkület jelei lábon

Leghamarabb az érszűkület jelei lábon jelentkeznek

Rengeteg súlyos betegség támadhat meg bennünket életünk során, amelyek könnyebben vagy nehezebben kezelhetőek, viszont mindenképpen tenni kell ellenük. Sajnos, mire az érszűkület jelei lábon fájdalmasan érezhetővé válnak, addigra már a probléma súlyos. Ez tulajdonképpen az ér keresztmetszetének szűkülete, aminek nyomán a vér áramlása laminárisról turbulenssé változik. A gond érintheti az egész szervezetet, de a leggyakrabban mégis az alsó végtagokban jelentkezik.

Az egészségtelen életmód, a dohányzás, illetve több betegség is okozhatja. A két leggyakoribb a cukorbetegség és a magas vérnyomás. Az érszűkület jelei lábon erős és görcsös fájdalommal járnak, ami kevés pihenés után oldódik. A probléma kezelését tanácsos a lehető leghamarabb elkezdeni, mivel ez csak súlyosbodni fog, elmúlni nem. Sokféle módon lehetséges ez, gyógynövényekkel, mofetta fürdővel, illetve szakorvosi segítséggel. Bármelyik metódust választjuk, annak hatására az érszűkület jelei lábon biztosan csökkenni fognak, de elengedhetetlen az egészséges életmód is.

Mit ad a széndioxid kezelés?

Évszázadok óta ismert természeti jelenség a mofetta, erre a legismertebb hazai példa Mátraderecske, de az erdélyi Hargitában például vízzel keverednek ezek a vulkanikus feltörések és itt borvízként emlegetik. Az érszűkület egyik ellenszere a széndioxid kezelés, ami igazán hatásos módszernek számít. Tudni kell, hogy a szén-dioxid, a bőrön keresztül felszívódva kiváló értágító hatást gyakorol, aminek következtében az érintett felületeken javul a sejtek oxigénellátottsága és a keringés.

Van egy teljesen egyedi tulajdonsága is, mégpedig az, hogy képes növelni az úgynevezett perifériás szív teljesítményét, így pedig nő az érintett testrész vérellátottsága. A széndioxid kezelés régebben helyhez kötött volt, a magyarországi betegek Mátraderecskére látogattak az elvégzése érdekében, de ma már erre nincs szükség. A Fumara Pezsgőkristályok beszerzésével a kezelést otthon is elvégezhetik. Így a széndioxid kezelés előnyei élvezhetőek anélkül, hogy az utazás költségeit is állniuk kellene az érintetteknek.