kandalló kályha

Megannyi előnyével hódít a kandalló kályha

Egy korszerű fűtőberendezéstől elvárja az ember a hatékonyságot, a tartósságot és magas minőséget. Pontosan ezt garantálja a kandalló kályha, ami természetesen sokkal többet tud egy sima kályhánál. Az utóbbi ugye csak a felületével tud fűteni, ezzel szemben a kandallókályha a működéséből adódóan sokkal többre képes.

A korszerű légfűtéses működési elvnek köszönhetően egy speciális burkolattal rendelkezik. Egy roppant lényeges része ez a szerkezetnek. Amellett, hogy hozzájárul a mutatós külsőhöz, a konvekciós fűtés megvalósításában is részt vállal. A legkorszerűbb és legkomfortosabb megoldásnak számít.

A burkolat réseiben, ami lehet 2, 3 vagy akár 4 rétegű is, megy végbe a konvekciós teljesítmény. A kandalló kályha légfűtés működési elvének ez képezi az alapját. Gyakorlatilag egy meleglevegős hőcserélő ez. Többféle lehet, ezért mindenki kiválaszthatja azt, amelyik a leginkább tetszik.

Igazán jól mutat a kerámia, üveg, fém vagy épp kő kandalló kályha. A működését illetően még ki lehet térni arra, hogy a burkolatba alul beáramlik a szobai hideglevegő, a felső, sokszor rejtett és gondosan megtervezett réseken pedig kiáramlik a felmelegített levegő.

Kéményes gázkandalló az energiahatékony és környezettudatos megoldás

A fűtőszerkezetektől nem csupán a kellemes meleget várja el az ember, bármi áron, hanem a környezetre gyakorolt minimális negatív hatást és persze a gazdaságosságot, takarékosságot is. Ezen adottságokkal remekel a kéményes gázkandalló, ami nem mellesleg egy igazán esztétikus eszköz is.

Nem csoda, hogy a fent említett igények miatt egyre inkább előtérbe kerül ez a fajta berendezés. Aki már régóta ilyet használ, pontosan tudja, hogy mindent megad, amire szükség lehet egy modern házban. A kéményes gázkandalló mellett szól, hogy egyszerűen és nagyon kényelmesen kezelhető, köszönhetően a korszerű technológiájának.

A legintelligensebb berendezés ez: egyrészt könnyen használható, másrészt pedig a hőteljesítménye szabályozható. A lángok nagyságának állítása akár egyetlen gombnyomással lehetséges. Nagy előny még a kéményes gázkandalló esetében, hogy a karbantartási és fenntartási költség a lehető legalacsonyabb.