beltéri ajtó

Milyen utólag szerelhető beltéri ajtó méretek vannak?

Vannak olyan oldalak, mint a szalafa.hu, ahol méret szerint is megnézheti az utólag beépíthető ajtókat. A Szalafa által készített toktípusok méret szerint készülnek, így bármilyen egyedi megoldást kiviteleznek. A toldozott és foldozott tokkialakítást nem ismerik a Szalafánál hiszen itt minden méretre készül. Nagyon sok forgalmazónál lehet előre gyártott és megrendelt tokokat kapni, de sajnos ez nem minden építtetőnek felel meg. Magas ajtónyílás, nagy magasságú ajtólap nem jelent akadályt a Szalafának.  Még a felülvilágítót is felszerelik, ha a megrendelő úgy kívánja.

Az utólag is beépíthető méretre gyártott ajtóknak külön beépítési útmutatót is biztosítanak, hogy az építtetőnek illetve a szakembereknek könnyű dolga legyen, és ne ütközzenek problémába beszerelés közben. Az utólag beépíthető ajtótoknál az ajtótokokat és az ajtólapokat külön szállítják. A falnyílásba a leszállított ajtótokot kell beszerelni. A tokot a padló fölé ékek segítségével lehet behelyezni, de pár milliméterrel feljebb, mint a padló, hogy a tökéletes vízzárás megvalósuljon. Vízmértéket minden esetben érdemes használni, hogy tökéletes eredményt érjünk el. Beállítás után purhabbal rögzíthetők az ajtótokok. Az ajtónyílásba 1 méteres magasságba érdemes távtartót elhelyezni. Miután megkötött a purhab a felesleget el kell távolítani. Minden purhabnak más a megkötési ideje, ezt érdemes használatkor a flakonon ellenőrizni.

Az utólag beépíthető ajtótokra ezután fel lehet már akasztani az ajtószárnyakat. Az ajtópántokon még mindig lehet állítani egy imbuszkulcs segítségével. A tokborítás és a fal között lévő hézagokat akrillal, míg a tok és a padlóburkolat közötti hézagot szilikonnal kell kihúzni. Nagyon fontos, hogy az ajtók beszerelés után egy esetleges felmosáskor egyáltalán ne kapjanak vizet. Az ajtóhoz kilincs is tartozik, amelyet a kulcslyuk talpával együtt fel kell csavarozni. A kilincsnek és a kulcsnak mindvégig a zártestben kell maradnia. Miután a talpat felhelyeztük a díszítő rozettákat is felpattinthatjuk a helyükre.