optikai audio kábel

Optikai audio kábel, hosszútávon tisztább hang

A médiaközpontokhoz, személyi számítógépekhez, audiovizuális eszközökhöz használt vezetékek túlnyomó többsége elektromos jeleket használ, legyen a jel analóg vagy digitális. Ettől a működési elvtől merőben eltér az optikai audio kábel. Utóbbi ugyanis az optikai szálak és lézerfény segítségével továbbítja a jelet. Maga a találmány nem is annyira új, mivel 1983-ban bevezették. Elsőként az audio rendszereiről méltán híres Toshiba cég vezette be, az optikai audio kábelt eredetileg a Compact Disc lejátszójukkal való használatra tervezték.

Nem véletlenül terjedt el ezeknek a vezetékeknek a vonatkozásában a Toslink elnevezés, visszautalva a fejlesztőre. Amit köszönhetünk neki, hogy nem érzékeny az RFI- vagy EMI-zajra, de a távoli jelvesztésre sem, mivel a fény és nem az elektromosság továbbítja az információt. Tehát, ha nagy távolság van az összekapcsolandó eszközök között, az optikai audio kábel jobb teljesítményre képes. Weboldalunkon többféle igénynek megfelelően, az alacsonyabb árfekvéstől a high endig kaphatóak ezek a vezetékek.

A hangszóró vezeték fontos kellék!

A legnagyobb viták, szakmabeliek és felhasználók között is, egy rendszer kábelezése körül folynak leginkább. Nem kivételek ez alól az audiorendszerek sem, ahol a vezetékeknek nem kis szerep jut. Az egyik legfontosabb játékos pedig a hangszóró vezeték. Vannak olyanok, amelyek bekötése esetén már az első hangoknál felderülhet az arcunk, de olyanok is, amelyek nehezebben birkóznak meg a feladattal.

A hangszóró vezeték feladata pedig egyáltalán nem naiv dolog: torzulásmentesen, minél valósághűebben el kell juttatniuk a jelet az erősítőtől a hangsugárzóig. Általánosságban azért elmondható, hogy nem mindig a legdrágább megoldás a jó megoldás, ezt azok tudják a legjobban, akik jól kiismerik magukat ebben a világban. Például mi! Éppen ezért bármikor ügyfeleink rendelkezésére állunk objektív szakmai tanácsadással. Hangszóró vezeték tekintetében bőséges a kínálat webshopunkban. Valóban komolyan gondoljuk azt az elméletet, hogy ami egyiknél bevált, nem biztos, hogy a másiknál is be fog válni. Ezért otthoni kipróbálásra is lehetőséget adunk.