nyaklánc medál

Pompás kékség – tanzanit nyaklánc

A nyaklánc önmagában is gyönyörű, de ha van hozzá egy színvonalas nyakék, az még inkább megemeli az ékszer szépségét. Tehát lényeges a nyaklánc medál megléte, de ha ez gyémánt berakású, nemcsak az anyagi értékét növeli, hanem egy teljesen különleges darabbal leszünk gazdagabbak. A whiteandblack.hu webáruház virtuális polcain valódi drágaköves gyémánt nyaklánc és medál kollekciók tekinthetőek meg. Egyedi tervezésű ékszerek közül lehet itt választani, amelyek a legszebb fehér és színes gyémántokkal, valamint különféle színpompás drágakövekkel vannak díszítve. Minden nyaklánc medál nemesfémekből és kézzel készül, mesteri fokon történő megmunkálásával a sárga, a rose és a fehér aranynak vagy az ezüstnek. A gyémánt páratlan csillogása és összehasonlítatlan színjátéka gyönyörűvé varázsolja az adott medált.

Csak valódi drágakövek képesek ezt a gyönyörűséget nyújtani. Egyedi ihletésűek a nyaklánc medálok, amelyek Koós Lili ékszertervező különleges kreációi. Az említett weboldalon végigböngészheti az egész nyaklánc medál kollekciót, amiből kiválaszthatja az stílusához leginkább illő darabot. Rendkívül népszerűek kezdenek lenni a tanzanit drágaköves ékszerek is, hiszen ennek az egyedi kék színe egyszerűen varázslatos. Ritka és utánozhatatlan a tanzanit nyaklánc, ezt nem is lehet más drágakővel összetéveszteni. Nem olyan régen, 1967-ben fedezték fel ezt a követ Tanzánia északi területein, nem messze a Kilimandzsárótól.

Az eredeti lelőhelyéről kapta a nevét is. Nagyon ritkán fordul elő és a mai napig csak egyedül ezen a vidéken található. A drágakő különleges jellemzője az, hogy változtatja a színét, attól függően, hogy milyen fény esik rá. Három szín, a zafírkék, a lila és a sötét bordó árnyalatai váltják benne egymást. A kristály forgatásával is előbukkanhatnak különböző színek, de például fluoreszkáló fénynél a kékes árnyalatok, míg hagyományos izzók alatt a lila szín erősödik fel benne. Egy tanzanit nyaklánc akkor a leggyönyörűbb, ha fehér aranyba van foglalva a drágakő, mert ennek a nemesfémnek a semlegessége nem befolyásolja a drágakő pompás fényét.