Rabona - Álmaid otthona

Rabona – Álmaid otthona

Sokak vágya egy saját otthon, idegesítő és zajos szomszédok, szagok és extra kiadások nélkül, amivel egy tömbház lakás járhat, de legfőképpen olyan, aminek mi szabjuk meg a paramétereit.
A háztervezés nem egyszerű feladat. A tervező és a tulajjal egyeztet minden részletet, a kivitelező pedig a tervezővel a munkálatok során. Rengeteg idegbajt megspórolsz, ha a kivitelezést nem te koordonálod, hanem egy profira bízod. Az így megspórolt szabadidődben pedig azzal foglalatoskodhatsz, amivel csak szeretnél. Lazításképpen, mondjuk mindig benézhetsz a Rabona oldalára kicsit, ami remek.


A tájolás nagyon fontos, mivel, ha egyszer leraktad az alapokat, onnantól kezdve nehéz lesz alakítani a terveken. Ezért a hálószobád kialakításával kezdj a tervezésbe, aminek érdemes nagy ablakokat álmodni, és azok mindig nézzenek kelet felé. Így könnyebb lesz az esti elcsendesedés, reggelente pedig könnyebben ébredsz majd a Nap első sugaraira. És ne feledd, hogy árnyékolni bármikor, később is lehet, ha meggondolnád magad és szeretnél sokáig szundizni inkább, korai ébredés helyett. Mondjuk, ha előfordul, hogy előző este későig voltál fenn a Rabona oldalán, mert remekül telt az idő.
Szennyvízelvezetés. Még kimondani is aggodalmat ébreszt és fárasztó feladat. Alapozásnál mindig gondosan ügyelj erre a sarkalatos pontra, mert gyakran teszi pokollá az életet egy elbaltázott kialakítású csőrendszer.

A csövek mindig lejtsenek, hogy a gravitáció is segítse a víz útját távozáskor. Hidd el, később nagyon hálás leszel érte.
Nagyon fontos a zöld növényzet, hiszen ez egy nyugtató szín és az udvar rendezett, puha, otthonos, ha jó minőségű és jól karbantartott füvet raksz az udvarra. A bokrok, tuják, virágágyások is sokat dobnak az összképen, és a kerítésből jó részt kitakarnak, ezáltal nem érzed magad annyira elszigetelten. Mint ahogy akkor sem, ha a Rabona oldalán játszol.