Wild yam gyökér ösztrogéndominancia ellen

A két legfontosabb női nemi hormon az ösztrogén és a progeszteron, amelyeknek egyensúlya fontos szereppel bír az egészség fenntartásában. Ha az ösztrogén túlsúlyba kerül, akkor annak komoly következményei lehetnek, mint a felborult ciklus, hangulatingadozás, ingerlékenység, rossz közérzet, fejfájás, fibróma és az endometriózis. Ezért, ha a szervezet nem termel elég progeszteront, akkor nekünk kell gondoskodni a pótlásról, amit többek között a wild yam gyökér fogyasztásával oldhatunk meg.

A WiseTree Naturals egészség webáruház progeszteron krémjében is ez a nőgyógyászati problémák esetében nagyon hatékony alapanyag található meg, amiről már számos tudományos szakcikket és kutatási eredményt lehet találni, akár az interneten is. Ugyanakkor, a WTN wild yam gyökér kivonatot tartalmazó készítménye azért különleges, mert természetes hozzávalókból készítik el, így semmilyen mellékhatása nincs és a felszívódása is sokkal jobb. A legtöbb termékben olyan elemek is helyet kapnak, amelyek nem szívódnak fel, ezáltal a hatóanyagok bőrbe jutását is gátolják.

A szóban forgó wild yam gyökér produktum teljesen bőrbarát és nem tartalmaz tartósítószert sem. Ugyanakkor, ha az ösztrogéndominancia már súlyos méreteket ölt, akkor érdemes figyelmet fordítani a méregtelenítésre is, amiben az indol-3-carbinol lehet a segítségünkre. Ez a hatóanyag természetesen is előfordul, például a fejes káposztában, rizskorpában, zeller levélben, brokkoliban, lenmagban és a zöld teában is. Az indol-3-carbinol serkenti a máj kettes fázisú méregtelenítő funkcióját és elősegíti a belek öntisztulását, amivel jelentősen hozzájárul az ösztrogének távozásához.

Számos vegyi anyag, amelyek az élelmiszerekből, a kozmetikumokból vagy a levegőből a szervezetünkbe jutnak, ösztrogénként értelmeződnek, ezért sokszor lehet, hogy nem is a progeszteron termeléssel van gond, hanem a sok kémiai hatással, ami bennünket ér. Az indol-3-carbinol pont ezeket tudja semlegesíteni, ezért akkor is érdemes próbát tenni vele, ha nem kifejezetten nőgyógyászati probléma áll fenn.